Mircea Snegur: Fără sprijinul României, R. Moldova nu ar fi făcut faţă în războiul de pe Nistru

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a declarat vineri că ţara sa nu ar fi făcut faţă în războiul de pe Nistru fără sprijinul României, iar Chişinăul a avut posibilitatea ulterior să achite acest sprijin, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

125 afișări
Imaginea articolului Mircea Snegur: Fără sprijinul României, R. Moldova nu ar fi făcut faţă în războiul de pe Nistru

Mircea Snegur: Fără sprijinul României, R. Moldova nu ar fi făcut faţă în războiul de pe Nistru

"Dacă nu ar fi existat sprijinul României, R. Moldova nu ar fi ţinut piept în conflictul de pe Nistru. Mai mult nu divulg. Concluziile le trageţi singuri. Noi, după aceea, am avut posibilitatea să achităm acest sprijin, tot într-un mod foarte interesant. Istoria trebuie să fie cunoscută şi cred că deja unele lucruri pot fi divulgate. Noi am avut întreaga susţinere din partea conducerii de atunci a României", a declarat Snegur.

În timp ce membrii noului Guvern depuneau jurământul în incinta Reşedinţei prezidenţiale, unii membri ai primului Guvern independent de la Chişinău s-au întâlnit în sediul Academiei de Ştiinţe Economice, pentru a participa la ceremonia de lansare a cărţii "Atitudini în ani de răstrişte" scrisă de primul prim-ministru al Republicii Moldova, Valeriu Muravschi.

"Această carte demonstrează că istoria contemporană a R. Moldova nu a început cu anul 2001, odată cu venirea comuniştilor la putere, aşa cum le place să afirme, ci a început la începutul anilor '90. Un rol important în acea perioadă l-a jucat Guvernul lui Muravschi. El a dat startul reformelor economice, colaborării cu Banca Mondială, cu Fondul Monetar. Desigur, am fost prea romantici crezând că perioada de tranziţie va fi una scurtă şi în curând vom avea economie liberă, de piaţă", a mai spus Snegur.

La rândul său, Valeriu Muravschi, referindu-se la evenimentele despre care povesteşte în carte, a spus că primii oficiali moldoveni nu aveau experienţă şi le-a fost foarte greu, dar că au fost printre ei oameni patrioţi. "Au trecut aproape 20 de ani, dar, cu părere de rău, constatăm că nu am avansat. Liderii apăruţi astăzi sunt mai maturi. Cel puţin printre ei nu este Iurie Roşca", a adăugat Muravschi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici