Mişcarea islamistă Hamas denunţă eşecul suferit de Mahmoud Abbas în Consiliul de Securitate ONU

Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a denunţat eşecul suferit în Consiliul de Securitate ONU de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, acuzându-l de acapararea procesului decizional.

174 afișări
Imaginea articolului Mişcarea islamistă Hamas denunţă eşecul suferit de Mahmoud Abbas în Consiliul de Securitate ONU

Mişcarea islamistă Hamas denunţă eşecul suferit de Mahmoud Abbas în Consiliul de Securitate ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este un eşec suplimentar. Avem de-a face cu decizia unilaterală luată de Mahmoud Abbas, care a luat ostatic procesul decizional palestinian", a declarat Fawzi Barhoum, purtătorul de cuvânt al mişcării teroriste Hamas.

"Proiectul de rezoluţie punea în pericol drepturile palestinienilor, accepând multe concesii", a spus Barhoum.

O altă mişcare fundamentalistă palestiniană, Jihadul Islamic, a reiterat că s-a opus de la început proiectului de rezoluţie elaborat de Autoritatea Palestiniană.

Proiectul de rezoluţie care prevedea un acord de pace israelo-palestinian în cel mult un an şi retragerea Israelului din teritoriile revendicate a fost respins în cursul nopţii de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite. Statele Unite şi Australia au votat împotriva proiectului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici