Misiunea ONU de menţinere a păcii s-a retras din Mali

Misiunea de menţinere a păcii din Mali, MINUSMA, îşi finalizează retragerea din ţară duminică, a anunţat ONU prin intermediul unui comunicat.

335 afișări
Imaginea articolului Misiunea ONU de menţinere a păcii s-a retras din Mali

Misiunea ONU de menţinere a păcii s-a retras din Mali

Experţii în securitate avertizează că zona ar putea deveni centrul unor confruntări în nord, deoarece grupurile rebele şi armata încearcă să controleze teritoriile din care ONU s-a retras. În zonă se află şi numeroşi militanţi islamişti legaţi de Al Qaeda şi Statul Islamic.

Violenţa în Mali a crescut din iunie, după ce junta militară care a preluat puterea printr-o lovitură de stat din 2021 a ordonat misiunii de menţinere a păcii a ONU să plece.

O echipă mică a ONU va rămâne în Mali pentru a supraveghea transportul echipamentelor organizaţiei, potrivit Reuters.

Misiunea de menţinere a păcii din Mali a fost lansată în 2013, după o insurecţie violentă a rebelilor separatişti care încercau să preia controlul asupra nordului ţării şi după o lovitură de stat condusă de militari.

Ulterior, Mali a devenit epicentrul unei mişcări violente care s-a răspândit în Africa de Vest şi a forţat milioane de oameni să se refugieze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mali,
onu,
misiune

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici