Misiunile americane din Africa de Sud, închise

Ameninţări ale unei grupări care are legătură cu reţeaua al-Qaida au condus la închiderea reprezentanţelor diplomatice americane din Africa de Sud în cursul acestei săptămâni, relatează cotidianul sud-african The Star.

20 afișări
Imaginea articolului Misiunile americane din Africa de Sud, închise

Misiunile americane din Africa de Sud, închise (terorist al-Qaida a fost ucis într-un raid american în Somalia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Gruparea a ameninţat că va ataca obiectivele americane din Africa de Sud, inclusiv misiunile diplomatice, într-un apel telefonic la ambasada SUA din Pretoria.

Cotidianul The Star nu precizează identitatea grupării, dar afirmă că ameninţările par să aibă legătură cu moartea unui lider local al reţelei al-Qaida, ucis la 14 septembrie în Somalia de armata americană.

Purtătorul de cuvânt al ambasadei SUA, Sharon Hudson-Dean, a refuzat orice comentariu.

"Ambasada a primit informaţii despre o posibilă ameninţare", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ian Kelly, fără a oferi alte detalii.

Ambasada SUA la Pretoria, consulatele de la Johannesburg, Cap şi Durban, precum şi reprezentanţele agenţiilor guvernamentale americane au fost închise marţi din raţiuni de securitate.

Sharon-Dean a anunţat că reprezentanţele se vor redeschide vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici