Misterul arestării lui Vladislav Surkov. Cad capetele celor responsabili de „cazul Ucraina”

Zvonuri neconfirmate vorbesc despre reţinerea fostului consilier al Ţarului, dar în jurul lui Putin rămân „şoimii extremişti”: cecenul Kadîrov, fostul preşedinte Medvedev şi „bucătarul” Prigojin.

47306 afișări
Imaginea articolului Misterul arestării lui Vladislav Surkov. Cad capetele celor responsabili de „cazul Ucraina”

Misterul arestării lui Vladislav Surkov. Cad capetele celor responsabili de „cazul Ucraina”

Fostul consilier al lui Putin, Vladislav Surkov, ar fi ajuns în arest la domiciliu sub acuzaţia de furt de bani pe care i-a folosit după 2014 pentru a consolida controlul rusesc asupra Donbasului.

Vestea vine de la adversarul Ilia Ponomariov, care spune că a primit-o dintr-o sursă de încredere. Deocamdată, nu există alte confirmări. Acestea sunt oricum greu sau aproape imposibil de obţinut, în condiţiile în care partea rusească nu comunică deschis.

Surkov ar fi o victimă a duşmanilor săi din cadrul Ministerului Apărării. Aceeaşi soartă a fost rezervată celor doi agenţi superiori de informaţii care s-au ocupat de cazul Ucrainei şi care au fost arestaţi în ultimele săptămâni.

Poreclit „Rasputinul Kremlinului”

Surkov este fost deputat al Dumei şi fost vicepremier, fiind considerat ideologul lui Putin. Surkov, 57 de ani, antreprenor şi politician, este o figură-cheie în administraţia Putin de ani de zile, atât de mult încât a fost supranumit „Rasputinul Kremlinului”.

În jurul lui Vladimir Putin fac zid cei care susţin linia dură, cerând ducerea până la capăt a „operaţiunii militate speciale”. Aceştia sunt Dmitri Medvedev, colaboratorul în care Vladimir Putin are cea mai mare încredere şi care i-a ţinut cald scaunul de preşedinte al Rusiei, când Putin nu l-a putut ocupa pentru a treia oară consecutiv.

În jurul lui Putin rămân şi cei porecliţi „şoimii extremişti”: de la cecenul Kadîrov până la „bucătarul” Prigojin. Sunt care vor să impună cu orice preţ voinţa Kremlinului în războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici