Mitinguri în sprijinul lui Silvio Berlusconi, organizate în o sută de oraşe italiene

Mitinguri în sprijinul lui Silvio Berlusconi, al cărui Guvern se va confrunta marţi în Parlament cu un vot de încredere decisiv pentru supravieţuirea sa, au fost organizate duminică în aproximativ o sută de oraşe italiene, la apelul partidului său, Poporul Libertăţii (PDL).

21 afișări
Imaginea articolului Mitinguri în sprijinul lui Silvio Berlusconi, organizate în o sută de oraşe italiene

Mitinguri în sprijinul lui Silvio Berlusconi, organizate în o sută de oraşe italiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cuvântul de ordine al acestor manifestaţii a fost "Toţi cu Berlusconi pentru Italia".

Manifestanţii de la Roma au putut vedea un mesaj video al şefului Guvernului, deja difuzat sâmbătă. Pasajele în care premierul se declara încrezător că va obţine votul de încredere au fost marcate de aplauze.

"Vom spune cu toţii nu celor care vor avea neruşinarea să trădeze votul cetăţenilor, dar sperăm că nimeni nu o va face", se arată în acest mesaj, făcând aluzie la disidenţii partidului său, care l-au urmat pe fostul său aliat Gianfranco Fini într-o nouă formaţiune, Viitor şi Libertate (FLI).

Silvio Berlusconi dispune, împreună cu aliatul său Liga Nordului, de o majoritate confortabilă în Senat, dar după ruptura cu Gianfranco Fini îi lipsesc voturi în Camera Deputaţilor.

"Voi obţine încrederea", afirmă în schimb Berlusconi, în mesajul său.

La manifestaţia de la Roma erau prezenţi numeroşi lideri ai PDL: preşedinţii grupurilor parlamentare ale partidului, Fabrizio Cicchitto şi Maurizio Gasparri, vicepreşedintele Comisiei Europene Antonio Tajani, primarul Romei, Gianni Alemanno, şi ministrul Culturii, Sandro Bondi.

Berlusconi ar fi trebuit să intervină în direct, prin telefon, la mitingul din Roma, dar o problemă tehnică a făcut imposibilă comunicarea. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la manifestaţia din Milano, care avea loc în apropierea Pieţei Catedralei, în centrul oraşului.

Primarul din Milano, Letizia Moratti, fost ministru al Educaţiei în Guvernul lui Berlusconi, a pronunţat un discurs de susţinere a Guvernului: "Acest Guvern este cel pentru care ţara a votat şi trebuie să continue", a afirmat ea.

Sâmbătă, Partidul Democrat, principala forţă de opoziţie, a adunat la Roma zeci de mii de manifestanţi "pentru a da un mesaj de încredere şi de schimbare în Italia", potrivit liderului său, Pierluigi Bersani. "Nu putem să continuăm aşa, Berlusconi trebuie să plece acasă", a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici