Mitt Romney a câştigat primarele republicane din Illinois

Candidatul moderat, Mitt Romney, a câştigat alegerile primare republicane de marţi, din Illinois (nordul SUA), potrivit previziunilor făcute de mai multe agenţii de presă americane.

268 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney a câştigat primarele republicane din Illinois

Mitt Romney a câştigat primarele republicane din Illinois (Imagine: Mediafa Foto/AFP)

Posturile de televiziune CNN şi Fox News au anunţat că Mitt Romney a castigat Illinois, al douăzecelea stat sau teritoriu din cele 32 care şi-au exprimat deja opţiunea în cadrul cursei pentru învestitura republicană la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Considerat favorit deja în urmă cu câteva luni pentru a câştiga învestitura partidului său, Mitt Romney, în pofida unei organizări foarte bune şi mijloace financiare superioare rivalilor săi, nu a reuşit să câştige net până acum în faţa ultraconservatorului Rick Santorum, principalul său adversar.

Victoria de marţi îl va ajuta la impulsionarea campaniei sale, după eşecul din urmă cu o săptămână din sud, Alabama si Mississippi revenindu-i rivalului său. Romney a terminat chiar pe poziţia a treia în aceste două state,fiind devansat de fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Newt Gingrich.

Pentru a obţine nominalizarea în cadrul convenţiei republicane programată la sfârşitul lunii august, în Tampa (Florida,sud-est), un candidat trebuie să adune 1.144 de delegaţi desemnaţi pe rând în fiecare stat prin intermediul unor scrutine. Înainte de Illinois, Romney avea 516 delegaţi, Rick Santorum 236, Newt Gingrich 141 şi Ron Paul 66, conform site-ului specializat RealClearPolitics. În Illinois s-au disputat marţi 54 de delegaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici