Mitt Romney îl devansează cu şase puncte pe Barack Obama în sondajele de opinie preelectorale

Republicanul Mitt Romney l-ar învinge pe preşedintele american Barack Obama la alegerile prezidenţiale din 2012, obţinând 45 la sută din intenţiile de vot faţă de 39 la sută pentru actualul şef al statului, potrivit unui sondaj al Rasmussen Reports.

242 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney îl devansează cu şase puncte pe Barack Obama în sondajele de opinie preelectorale

Mitt Romney (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Ultimul sondaj de opinie realizat prin telefon arată că 45 la sută dintre alegători ar vota cu fostul guvernator de Massachusetts, în timp ce 39 la sută l-ar prefera pe actualul preşedinte, informează Fox News, în pagina electronică de joi. Alţi 10 la sută ar vota pentru un alt candidat înscris în cursă, iar 6 la sută sunt indecişi.

Romney este singurul candidat republican care l-ar putea învinge pe Obama, potrivit sondajelor de opinie. Totodată, cele 39 de procente reprezintă un nou record negativ pentru preşedintele american.

Romney este pe primul loc în Iowa, el fiind urmat de Ron Paul şi Rick Santorum, care a urcat pe locul trei cu şase zile înainte de debutul, în acest stat, al cursei pentru învestitura republicană, potrivit unui sondaj publicat miercuri.

După Iowa şi New Hampshire, învestitura republicană va fi disputată stat cu stat până la vară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici