Moldova transmite un protest Rusiei în legătură cu secţiile de votare din Transnistria

Autorităţile din Republica Moldova au transmis un protest oficial ambasadorului rus la Chişinău cu privire la decizia de a deschide secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din Rusia în regiunea separatistă Transnistria.

605 afișări
Imaginea articolului Moldova transmite un protest Rusiei în legătură cu secţiile de votare din Transnistria

Moldova transmite un protest Rusiei în legătură cu secţiile de votare din Transnistria

Ambasadorul rus la Chişinău, Oleg Vasnetsov, a fost convocat marţi la discuţii, a anunţat Ministerul de Externe din Republica Moldova, notează Reuters.

Anterior, ministerul a convenit asupra unei secţii de votare în Chişinău pentru alegerile prezidenţiale din Rusia care urmează să aibă loc de vineri până duminică, însă Moscova intenţionează să deschidă şase secţii în regiunea separatistă Transnistria.

,,Această acţiune încalcă dreptul internaţional, subminând suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova", a arătat Ministerul de Externe de la Chişinău.

Pe de altă parte, ambasadorul rus Oleg Vasnetsov a declarat că protestul ministerului este nefondat, adăugând că secţiile de votare multiple au fost menite să asigure că cetăţenii ruşi pot participa la alegeri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici