Moldovenii sunt îndemnaţi să reducă consumul de energie electrică după atacurile din Ucraina

Cetăţenii din Republica Moldova sunt îndemnaţi să reducă consumul de energie electrică după atacurile cu rachete din Ucraina, potrivit Sky News.

190 afișări
Imaginea articolului Moldovenii sunt îndemnaţi să reducă consumul de energie electrică după atacurile din Ucraina

Moldovenii sunt îndemnaţi să reducă consumul de energie electrică după atacurile din Ucraina

Cetăţenii din Republica Moldova sunt îndemnaţi să reducă consumul de energie electrică în orele de vârf din cauza unor probleme de aprovizionare. Acestea au apărut după ce Ucraina a suspendat exporturile în urma atacurilor cu rachete ruseşti care au lovit reţeaua sa energetică în această săptămână.

Locuitorii din Moldova sunt îndemnaţi să amâne pornirea maşinilor de spălat rufe, a maşinilor de spălat vase şi a altor aparate electrocasnice, precum şi încărcarea dispozitivelor electronice, până după ora 23.00.

Ministerul moldovean al Infrastructurii a anunţat că Moldova se confruntă cu un deficit între 50 şi 100 de megawaţi în urma acţiunii Kievului.

„În perioadele de vârf, cererea de energie electrică depăşeşte capacitatea de generare accesibilă", au spus oficialii moldoveni.

Centrala termoelectrică Kuchurgan, deţinută de ruşi în regiunea separatistă Transnistria, produce aproximativ 70% din energia electrică a Moldovei.

Însă Gazprom a redus livrările de gaze naturale către centrală cu 30% de la 1 octombrie, pe fondul unei dispute legate de plăţi.

Pe fondul îngrijorării crescânde, vicepremierul ţării, Andrei Spînu, a declarat că România va ajuta Moldova să acopere deficitul de energie electrică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici