Moment emoţionant la Bruxelles: Europarlamentarii britanici şi-au luat rămas bun de la UE, ţinându-se de mâini şi cântând cu „ochii în lacrimi” - VIDEO

Un moment emoţionant a avut loc, miercuri seară, în Parlamentul European, după ce votul privind ratificarea acordului Brexit a fost finalizat. Europarlamentarii britanici prezenţi la sesiunea plenară s-au ridicat în picioare şi au cântat, ţinându-se de mâini, astfel marcând sfârşitul unei ere pentru Marea Britanie.

8075 afișări
Imaginea articolului Moment emoţionant la Bruxelles: Europarlamentarii britanici şi-au luat rămas bun de la UE, ţinându-se de mâini şi cântând cu „ochii în lacrimi” - VIDEO

Sursa FOTO: Profimedia

Imediat după finalizarea votului pentru aprobarea Acordului Brexit, zeci de europarlamentari britanici s-au ridicat în picioare şi au cântat „Auld Lang Syne”, ţinându-se de mâini şi vizibil emoţionaţi. 

„Auld Lang Syne” („De dragul vremurilor apuse”) este un cântec folosit de multe ţări, de obicei cu ocazia festivităţilor de Anul Nou, pentru a marca sfârşitul anului precedent la miezul nopţii. Cântecul începe cu o întrebare retorică: Este corect ca vremurile apuse să fie uitate? Răspunsul este de regulă intepretat ca un îndemn, anume să ne aducem aminte mereu de prietenii vechi.

Totodată, imediat după finalizarea procedurilor de vot, Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene, a spus că acesta este „un nou început” şi a urat „toate cele bune” Marii Britanii. 

Proiectul de rezoluţie privind Acordul de retragere a Marii Britanii din UE a fost aprobat de Parlamentul European cu 621 de voturi pentru, 49 împotrivă şi 13 abţineri. 

Marea Britanie, membră a comunităţii europene din ianuarie 1973, se va retrage oficial din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020, la ora locală 23.00 (1 februarie, 0.00, ora Bruxellesului). Va urma o perioadă de tranziţie, până pe 31 decembrie 2020, în care Marea Britanie va continua să aplice reglementările europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici