Momente-cheie din viaţa senatorului american Edward Kennedy

Senatorul american Edward Kennedy, care suferea de cancer, a decedat marţi seară, relatează AFP, care prezintă momentele-cheie din viaţa sa.

92 afișări
Imaginea articolului Momente-cheie din viaţa senatorului american Edward Kennedy

Momente-cheie din viaţa senatorului american Edward Kennedy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

- 22 februarie 1932: Se naşte la Boston, în Massachusetts, ultimul din cei nouă copii ai lui Rose şi Joseph Kennedy, un bogat om de afaceri de origine catolică irlandeză, care a deţinut funcţia de ambasador al Statelor Unite în Marea Britanie, la sfârşitul anilor '30.

- 1958: Se căsătoreşte cu Joan Bennett, iar cuplul va avea trei copii.

- 1960: Fratele său mai mare, John Fitzgerald Kennedy, candidat al Partidului Democrat, este ales preşedinte.

- 1962: Ales în Senat, Edward îl succede pe fratele său în postul, devenit vacant, de senator de Massachusetts. Cel de-al doilea dintre cei trei fraţi ai săi, Robert, va deveni secretar al Justiţiei.

- 1963: John F. Kennedy este asasinat la Dallas, în Texas.

- 1968: Robert Kennedy este asasinat la rândul său, după ce îşi anunţase candidatura la Casa Albă din partea democraţilor.

- 1969: La volanul unei maşini, alături de o femeie care lucrase pentru campania prezidenţială a fratelui său, Edward Kennedy cade de pe un pod în Chappaquiddick Island. El scapă, dar pasagera din dreapta sa moare înecată. El va fi acuzat că nu a făcut tot ce era necesar pentru a o salva. Acest accident va afecta negativ viitoarea sa carieră.

- 1980: Pierde alegerile primare pentru nominalizarea candidatului democrat la alegerile prezidenţiale.

- 1985: Este autor al unei legi anti-apartheid, pentru a impune sancţiuni economice regimului sud-african.

- 1986: Este ales preşedinte al Comisiei de Sănătate din Senat. Se angajează să facă progrese în domeniile justiţiei sociale şi sănătăţii. El nu reuşeşte însă să-şi realizeze proiectul privind un sistem de sănătate pentru toţi americanii.

- 2002: În cadrul unui mic grup de senatori, se opune proiectului invaziei Irakului, iniţiat de George W. Bush.

- mai 2008: Medicii îi diagnostichează o tumoare pe creier.

- august 2008: Susţine candidatura lui Barack Obama la Convenţia democrată pentru alegerile prezidenţiale.

- 25 august 2009: Moare la locuinţa sa de la Hyannis Port, în Massachusetts.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici