Momente terifiante la bordul vasului de croazieră din Marea Norvegiei. Nava a ajuns în siguranţă în port, după o operaţiune de salvare îndelungată | VIDEO

Vasul de croazieră, care a întâmpinat probleme în largul coastei Norvegiei, a ajuns în siguranţă în portul Molde, după operaţiunea de salvare dramatică a sute de pasageri, scrie BBC.

810 afișări
Imaginea articolului Momente terifiante la bordul vasului de croazieră din Marea Norvegiei. Nava a ajuns în siguranţă în port, după o operaţiune de salvare îndelungată | VIDEO

Clipe de coşmar la bordul vasului de croazieră din Marea Norvegiei. Nava a ajuns în siguranţă în port

Vasul „The Viking Sky” a raportat probleme la motor sâmbătă şi a emis un semnal S.O.S, după ce a început să plutească în derivă. Aproape 500 de persoane din cei 1.373 pasageri au fost evacuate cu ajutorul elicopeterelor, în timpul ce pe mare era o furtună puternică.

 

Trei din cele patru motoare ale navei au fost repornite mai târziu, pentru călătoria spre port.

Filmări din interiorul navei arată cum vasul se deplasa violent pe apele tulburate, relatează BBC. Evacuarea pasagerilor a fost suspendată, în timp ce nava se deplasa spre port duminică, aceasta fiind tractată de mai multe remorchere.

Salvatorii spun că ar fi reluat operaţiunile de evacuare dacă ar fi fost considerate necesare de către căpitanul vasului.

„The Viking Sky” a suferit defecţiuni la motor sâmbătă, în timpul deplasării spre Stavanger de la Tromso, într-o porţiune faimoasă pentru ape greu de traversat.

Pescarul Jan Erik Fiskerstrand, a cărui barcă a fost printre primele care au sărit în ajutorul vasului, spune pentru ziarul Aftenposten că „a fost vorba de câteva minute în care totul ar fi putut să se termine în dezastru”.

Vasul ar fi putut să se lovească de stânci dacă „personalul de la bord nu ar fi repornit motorul şi lansat ancora”, adaugă pescarul.

Cinci elicoptere şi mai multe nave de salvare au fost chemate, dar din cauza condiţiilor de vreme severă, bărcile de salvare au fost nevoite să abandoneze misiunea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici