Momentul DRAMATIC în care 11 refugiaţi sunt salvaţi din Marea Mediterană: Un bebeluş a fost găsit mort în braţele mamei sale - FOTO, VIDEO

Unsprezece refugiaţi, printre care un minor, au fost salvaţi de un iaht israelian din Marea Mediterană, în apropiere de insula greacă Kastellorizo, la doar doi kilometri distanţă de coasta Turciei, relatează The Independent.

953 afișări
Imaginea articolului Momentul DRAMATIC în care 11 refugiaţi sunt salvaţi din Marea Mediterană: Un bebeluş a fost găsit mort în braţele mamei sale - FOTO, VIDEO

Momentul dramatic în care 11 refugiaţi sunt salvaţi de un yacht israelian. Un bebeluş a fost găsit mort în braţele mamei sale (Imagine:ynetnews.com)

Printre refugiaţii salvaţi s-a aflat şi o femeie, care însă şi-a pierdut copilaşul de doar 6 luni în încercarea de a părăsi Siria.

Din spusele refugiaţilor salvaţi, din grupul lor lipseau trei persoane, o femeie însărcinată şi doi bărbaţi. Trupurile neînsufleţite au fost găsite ulterior de autorităţile din Grecia, în apă.

Iahtul israelian se afla într-o cursă de rutină, fiind folosit de o şcoală de navigaţie civilă pentru antrenament.

"Navighez de 40 de ani, dar este prima dată când văd aşa ceva. Am auzit strigăte de ajutor, am oprit barca şi am găsit un adolescent refugiat cu o vestă de salvare. L-am scos din apă şi ne-a spus că nu îşi găseşte fratetele, că e mort", a declarat comandantul yachtului, Shlomo Asban, pentru ynetnews.com.

 
 

Cei de pe ambarcaţiune au crezut că băiatul era singurul supravietuitor, dar câteva minute mai târziu, au reperat şi alţi refugiaţi în apă, lângă o barcă de cauciuc scufundată.

"Am recuperat un total de 12 de persoane, inclusiv un copil de şase luni care însă a murit în braţele mamei sale", a mai adăugat el.

"Mama a stat cu copilul în braţe toată noaptea. Am aflat că sunt sirieni şi irakieni, le-am dat telefoane să poată lua legătura cu familiile lor. Când le-am spus că suntem evrei din Israel, ne-au sărutat  şi ne-au mulţumit", a povestit unul din membrii echipajului. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici