Momentul în care avionul ucrainean ar fi fost lovit de o rachetă antiaeriană. Imaginile, verificate de The New York Times - VIDEO

O înregistrare video verificată de cotidianul The New York Times pare să surprindă momentul în care o rachetă iraniană loveşte un avion, în apropierea Aeroportului din Teheran, în zona în care s-a prăbuşit o aeronavă de pasageri ucraineană despre care există suspiciuni că a fost doborâtă.

30948 afișări
Imaginea articolului Momentul în care avionul ucrainean ar fi fost lovit de o rachetă antiaeriană. Imaginile, verificate de The New York Times - VIDEO

Sursa FOTO: Captură video

Înregistrarea video surprinde momentul în care o rachetă loveşte un avion, deasupra localităţii Parand, în apropierea Aeroportului din Teheran.

O mică explozie se observă în momentul impactului. Avionul a continuat să zboare câteva minute, iar piloţii au încercat să revină pe aeroport. Avionul s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Teheran.

Avionul de pasageri ucrainean probabil a fost doborât cu o rachetă lansată de artileria antiaeriană iraniană, afirmă oficiali militari americani, în timp ce Guvernul Marii Britanii exprimă "preocupare" privind această ipoteză.

Administraţia din Iran a respins speculaţiile că ar fi doborât avionul de pasageri ucrainean, catalogând aceste idei drept "fără sens".

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea aeronavei.

 

 

Detaliile care indică faptul că înregistrarea video ar fi autentică

Potrivit The New York times, mai multe detalii ar indica autenticitatea înregistrării video. Clădirile văzute în fundal au o arhitectura specifică şi cel puţin cinci etaje. Mai multe rânduri de clădiri sunt vizibile, fiind compatibile cu imaginile văzute prin satelit. 

Clădirea cea mică văzută în stânga imaginilor video şi cadrul metalic din apropierea sa pot fi văzute în fotografiile prin satelit.

Acest echipament poate fi observat pentru scurt timp la sfârşitul înregistrării, poziţionat la nici 10 metri de clădirea mică. De asemenea, imaginile surprinse prin satelit confirmă poziţionarea aceasta. 

Totodată, în înregistrarea video trec aproximativ 10 secunde de la presupusul moment al impactului cu racheta şi sunetul exploziei. Decalarea sunetului indică faptul că avionul se afla la o distanţă de peste 3 kilometri faţă de camera video la momentul impactului. Această distanţă se suprapune cu traiectoria aeronavei Ukraine International Airlines, după cum a fost constatată de compania FlightRadar 24. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici