MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump a discutat cu Vladimir Putin despre organizarea unui referendum separatist în Ucraina

Preşedintele SUA, Donald Trump, a discutat cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre posibilitatea organizării unui referendum în regiunile separatiste din estul Ucrainei, dezvăluie ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov.

2215 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump a discutat cu Vladimir Putin despre organizarea unui referendum separatist în Ucraina

Donald Trump a discutat cu Vladimir Putin despre organizarea unui referendum separatist în Ucraina

"S-a discutat tema referendumului", a declarat vineri Anatoli Antonov, citat de agenţia Associated Press, explicând, fără a oferi detalii, că Vladimir Putin i-a prezentat lui Donald Trump "soluţii concrete" pentru încheierea conflictului separatist din estul Ucrainei.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

 

Donald Trump a afirmat joi că întrevederea cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost un "succes", subliniind că aşteaptă viitorul summit pentru a începe aplicarea anumitor idei discutate, precum combaterea terorismului, protejarea Israelului şi limitarea proliferării atomice. "Summitul cu Rusia a fost un succes major, cu excepţia opiniei marelui inamic al poporului, presa de tip ştiri false", a afirmat Donald Trump joi, prin Twitter. "Aştept a doua întrevedere, astfel încât să putem începe implementarea unora dintre numeroasele lucruri discutate, inclusiv oprirea terorismului, securitate pentru Israel, proliferarea nucleară, atacurile cibernetice, comerţul, Ucraina, pacea în Orientul Mijlociu, Coreea de Nord şi altele. Există multe soluţii, unele uşoare, altele grele, pentru aceste probleme..., dar toate pot fi rezolvate!", a subliniat Donald Trump.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici