MONITORUL APĂRĂRII | INCIDENT maritim între nave militare, în Marea Chinei de Sud. Două ţări se acuză reciproc

Două nave militare din Statele Unite şi China au fost aproape de o coliziune în Marea Chinei de Sud, iar cele două ţări se acuză reciproc de manevre periculoase, pe fondul tensiunilor din această regiune.

3614 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | INCIDENT maritim între nave militare, în Marea Chinei de Sud. Două ţări se acuză reciproc

INCIDENT maritim între nave militare din SUA şi China, în Marea Chinei de Sud. Cele două ţări se acuză reciproc de manevre periculoase


Incidentul a avut loc în apropierea Insulelor Spratly, disputate de China cu Taiwan, Malaysia, Filipine şi Vietnam.

Echipajul distrugătorului chinez Luyang a somat nava militară americană USS Decatur să părăsească zona, informează cotidianul Der Spiegel.

Cele două nave s-au apropiat la doar circa 40 de metri, coliziunea fiind evitată în ultimul moment de nava Decatur.

"Distrugătorul Luyang, aparţinând Chinei, s-a apropiat de nava americană USS Decatur printr-o manevră nesigură şi lipsită de profesionalism, în apropierea Recifului Gaven din Marea Chinei de Sud", a declarat căpitanul Charles Brown, purtătorul de cuvânt al Flotei militare a SUA din Pacific, informează CNN. "Nava militară chineză a efectuat o serie de manevre din ce în ce mai agresive, somând distrugătorul Decatur să părăsească zona. Forţele noastre vor continua să efectueze operaţiuni oriunde permite legislaţia internaţională", a precizat oficialul american.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici