MONITORUL APĂRĂRII | INTERVIU Arvydas Pocius: Lituania a înţeles, după destrămarea URSS, că fără susţinerea Occidentului este greu să supravieţuieşti în vecinătatea unui stat precum Rusia

Lituania a înţeles, după dezmembrarea URSS şi retragerea trupelor ruseşti, că fără susţinerea statelor occidentale este greu să supravieţuieşti în vecinătatea unui stat aşa mare ca Rusia, astfel că apartenenţa la UE şi NATO a adus doar avantaje, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX şi Monitorului Apărării, ambasadorul Lituaniei, Arvydas Pocius.

455 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | INTERVIU Arvydas Pocius: Lituania a înţeles, după destrămarea URSS, că fără susţinerea Occidentului este greu să supravieţuieşti în vecinătatea unui stat precum Rusia

MONITORUL APĂRĂRII | INTERVIU Arvydas Pocius: Lituania a înţeles, după destrămarea URSS, că fără susţinerea Occidentului este greu să supravieţuieşti în vecinătatea unui stat precum Rusia

Ambasadorul Lituaniei la Bucureşti a vorbit, într-un interviu pentru MEDIAFAX şi Monitorul Apărării şi Securităţii (MAS), despre viitorul relaţiilor transatlantice în contextul dinamicii securităţii şi despre noii promotori ai insecurităţii în Europa.

"Cred că acesta este un subiect bun de discutat, însă nu ar trebui să fie o alternativă pentru NATO. Trebuie să găsească o modalitate de a lucra împreună. UE şi NATO ar trebui să lucreze împreună, nu să se separe", a declarat ambasadorul Lituaniei.

Arvydas Pocius a precizat că statele europene trebuie să fie pregătite pentru insecuritatea care ar putea fi creată de naţionalismul radical sau de intensificarea populismului în zona Mării Baltice.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici