MONITORUL APĂRĂRII | Kremlinul susţine că a refuzat discuţiile despre controversatul proiect imobiliar al lui Donald Trump

Preşedinţia Rusiei a anunţat, luni, că a refuzat să poarte orice fel de discuţii pe tema proiectului imobiliar din Moscova propus de Donald Trump înainte de a deveni preşedinte al Statelor Unite.

918 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Kremlinul susţine că a refuzat discuţiile despre controversatul proiect imobiliar al lui Donald Trump

Kremlinul susţine că a refuzat discuţiile despre controversatul proiect imobiliar al lui Donald Trump

"Nu, Kremlinul nu a purtat discuţii cu nimeni despre construirea imobilului" în Moscova, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Dmitri Peskov a admis că Michael Cohen s-a adresat Kremlinului, prin e-mail, în calitatea de avocat al lui Donald Trump, pentru a discuta despre acest proiect imobiliar. Însă Peskov susţine că lui Michael Cohen i s-a recomandat să se adreseze mediilor de afaceri din domeniul construcţiilor şi Forumului Economic de la Sankt-Petersburg.

"Cum putem şti cine avea controlul sau ce probleme erau? Era Donald Trump personal sau altcineva? Americanii şi preşedintele SUA personal sunt în poziţii mai bune pentru judecarea situaţiei", a subliniat Peskov, citat de agenţia de presă Tass.

Rudolph Giuliani, actualul avocat al lui Donald Trump, a admis că discuţiile despre proiectul imobiliar din Moscova au continuat în 2016. "Înţelegem că au continuat discuţiile în 2016, nu au fost multe, dar au fost conversaţii, probabil chiar în octombrie, noiembrie (...)", a afirmat Rudy Giuliani, citat de NBC.

Comisii ale Camerei Reprezentanţilor vor verifica informaţiile apărute în presă potrivit cărora preşedintele Donald Trump i-ar fi cerut fostului avocat Michael Cohen să mintă despre proiectul imobiliar din Rusia în cursul audierilor din Congres. "Vom face ce este necesar pentru a afla dacă aceste informaţii sunt adevărate", a reacţionat congresmanul democrat Adam Schiff, preşedintele Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor. "Este vorba de unele dintre cele mai grave acuzaţii de până acum", a apreciat Schiff, citat de agenţia Associated Press. La rândul său, Jerrold Nadler, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor, a explicat că îndrumarea unui subordonat să mintă în Congres este infracţiune federală. "Comisia pentru Afaceri are sarcina de a afla adevărul, vom face acest lucru", a spus Jerrold Nadler. Opoziţia democrată deţine controlul asupra Camerei Reprezentanţilor.

Surse citate de site-ul BuzzFeed News au declarat că Donald Trump i-a cerut lui Michael Cohen să mintă în audierile din Congres despre negocierile cu Rusia privind construirea unui imobil în Moscova. Membri democraţi ai Congresului SUA au cerut demiterea sau suspendarea preşedintelui Donald Trump pe fondul informaţiilor apărute în presă că l-ar fi îndemnat pe fostul avocat Michael Cohen să mintă în Congres despre un controversat proiect imobiliar în Rusia. Actualul avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a părut să respingă speculaţiile: "Dacă îl credeţi pe Cohen, vă pot aranja o înţelegere bună pe Podul Brooklyn..." Michael Cohen urmează să fie audiat pe această temă în Camera Reprezentanţilor pe 7 februarie.

Politicieni din cadrul opoziţiei democrate, care deţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, au atras atenţia că ar putea fi vorba despre un caz clar de obstrucţionare a justiţiei. "Dacă preşedintele i-a ordonat lui Michael Cohen să mintă în Congres, este vorba de obstrucţionarea justiţiei, punct", a declarat congresmanul democrat David Cicilline, citat de site-ul Politico.com. "Este vorba de obstrucţionarea justiţiei", a reacţionat congresmanul democrat Ted Lieu. "Dacă informaţiile apărute în presă sunt adevărate, preşedintele Trump trebuie să demisioneze sau să fie suspendat", a spus congresmanul Joaquin Castro.

În decembrie 2018, preşedintele Donald Trump şi-a reiterat nevinovăţia, spunând că nu are nicio legătură cu delictele comise de fostul său avocat Michael Cohen, condamnat la trei ani de închisoare. "Michael Cohen se face vinovat de multe delicte care nu au legătură cu mine. A vrut să îl pună într-o postură negativă pe preşedinte pentru a obţine o sentinţă redusă, ceea ce s-a întâmplat", a declarat Donald Trump prin Twitter. "Eu nu i-am ordonat niciodată lui Michael Cohen să încalce legea. A fost avocat şi s-ar presupune că ştie legile. Este vorba de «consiliere juridică», iar un avocat are o responsabilitate mare dacă este făcută vreo eroare. De aceea sunt plătiţi", a argumentat Trump.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici