MONITORUL APĂRĂRII | Mai multe firme israeliene dezvoltă sisteme de contracarare a dronelor de atac

Numeroase firme israeliene au început să dezvolte sisteme pentru contracararea dronelor de atac, în contextul multiplicării riscurilor generate de astfel de aparate, informează site-ul agenţiei Associated Press.

988 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Mai multe firme israeliene dezvoltă sisteme de contracarare a dronelor de atac

Numeroase firme israeliene dezvoltă sisteme de contracarare a dronelor de atac

Israelul a fost un interlocutor dominant în domeniul producerii dronelor militare, dar, acum, firmele israeliene sunt în centrul industriei globale de producere a mijloacelor de contracarare a riscurilor generate de drone. Rămân obstacole, mai ales când dronele acţionează în spaţii urbane aglomerate.

"Contracararea acestor sisteme este cu adevărat dificilă, nu doar pentru că trebuie detectate, ci pentru că trebuie detectate oriunde şi oricând", afirmă Ulrike Franke, specialist al Institutului Consiliul European pentru Relaţii Externe (ECFR).

Dronele prezintă provocări specifice care le diferenţiază de ameninţările aeriene tradiţionale, precum rachetele şi avioanele. Pot zbura sub standardele sistemelor radar militare şi utilizează sisteme GPS pentru efectuarea unor atacuri punctuale asupra unor obiective sensibile cu preţuri mult mai mici decât ale avioanelor de vânătoare.

O serie de atacuri cu drone în Orientul Mijlociu, inclusiv atacurile care au vizat rafinării din Arabia Saudită, au evidenţiat ricurile majore reprezentate de drone.

"Avem destule cunoştinţe tehnice adaptate din domeniul vehiculelor aeriene fără pilot, întrucât armata s-a confruntat de mult timp cu aceste riscuri", afirmă Ben Nassi, cercetător la Universitatea Ben Gurion specializat în contracararea riscurilor dronelor. Într-un laborator situat în apropierea principalului aeroport din Israel, compania Israel Aerospace Industries a dezvoltat un nou sistem optic antidrone.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
israel,
securitate,
drone

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici