MONITORUL APĂRĂRII | Mark Esper: Statele Unite accelerează dezvoltarea de rachete hipersonice

Statele Unite ale Americii vor intensifica eforturile pentru dezvoltarea de rachete hipersonice, a declarat vineri Mark Esper, secretarul american al Apărării, în contextul în care Rusia a fabricat deja armament de acest tip.

1690 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Mark Esper: Statele Unite accelerează dezvoltarea de rachete hipersonice

Statele Unite accelerează dezvoltarea de rachete hipersonice

„Departamentul american al Apărării aproape că a dublat investiţiile pe termen lung - aproape cinci miliarde în anul fiscal 2020 - pentru dezvoltarea de rachete hipersonice în următorii cinci ani. Bugetul pe anul 2021 va fi chiar mai puternic", a afirmat Mark Esper în cadrul unui eveniment organizat de Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (Center for Strategic and International Studies), în Washington.

Departamentul american al Apărării şi agenţiile afiliate, alături de Forţele Aeriene, Forţele Navale şi Forţele Terestre au intensificat semnificativ testele de zbor şi alte experimente hipersonice "pentru a accelera furnizarea acestor capabilităţi în toate formele destinate avioanelor militare cu mulţi ani înainte de termenul stabilit iniţial", a precizat Mark Esper, citat de NationalDefenseMagazine.org.

Administraţia Donald Trump va prezenta în februarie planul bugetar pe anul 2021.

Mark Esper a negat că există o cursă pentru dezvoltarea de rachete hipersonice. "Nu văd o cursă a înarmării în adevăratul sens. Suntem mereu în competiţie pentru noi modele de armament, iar acesta este doar unul dintre ele", a subliniat şeful Pentagonului.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici