MONITORUL APĂRĂRII | Previziuni 2020. Sergiu Medar, general şi diplomat: Statele Unite nu mai vor să mai fie jandarmul mondial. Dilema Europei: Împreună cu Rusia sau împotrivă | VIDEO

Generalul (r) Sergiu Medar, fost şef al Direcţiei de Informaţii Militare, şi-a exprimat părerea, în perspectiva anului 2020, că lumea se află în căutarea unei noi ordini internaţionale, în condiţiile în care „noua” lume este bazată pe competiţie şi competitivitate, iar interesul naţional primează în faţa interesului colectiv.

1272 afișări
Colegiul redacţional al Monitorului Apărării şi Securităţii, format din militari de carieră şi experţi în apărare, foşti comandanţi şi diplomaţi, a înregistrat o emisiune în care au fost analizate principalele teme de interes ale anului 2020 în materie de securitate şi apărare şi au fost dezbătute ameninţările care vor domina agenda mondială anul viitor.
 
Principalele idei exprimate de generalul Sergiu Medar:
 
- În ultima perioadă de timp se poate vedea că democraţia liberală îşi pierde influenţa în mai multe state apar manifestări iliberale, populiste, chiar în interiorul unor state NATO, iar aceste manifestări duc la naţionalism si destul de repede la autocraţie şi autoritarism. În acelaşi timp sunt state care încearcă să realizeze ordine hibride, cum este China care combina comunismul cu capitalismul, adică reglează activităţile firmelor private cu cela ale firmelor de stat.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici