MONITORUL APĂRĂRII | Rusia şi SUA intenţionează să reactiveze comunicaţiile în materie de afaceri externe şi apărare

Rusia şi Statele Unite au convenit reactivarea canalelor de comunicare în materie de afaceri externe şi apărare, a anunţat Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus pentru Securitate, după întrevederea pe care a avut-o cu John Bolton, consilierul prezidenţial pentru Siguranţă Naţională din SUA.

541 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Rusia şi SUA intenţionează să reactiveze comunicaţiile în materie de afaceri externe şi apărare

Rusia şi SUA intenţionează să reactiveze comunicaţiile în materie de afaceri externe şi apărare

Nikolai Patruşev şi John Bolton s-a întâlnit joi, în oraşul elveţian Geneva, aceasta fiind întrevederea ruso-americană de cel mai înalt nivel după summitul preşedinţilor din Rusia şi SUA, Vladimir Putin şi Donald Trump, desfăşurat în iulie în Helsinki (Finlanda).

Nikolai Patruşev a declarat că s-a ajuns la un acord pentru reactivarea canalelor de comunicare în materie de afaceri externe şi apărare. Iniţial, vor fi reluate contactele de nivelul oficialilor de Stat major din cele două ţări. John Bolton şi alţi oficiali americani au fost invitaţi în Rusia pentru stabilirea detaliilor acordului, informează agenţia RIA Novosti.

Cei doi oficiali au discutat şi despre crizele din Siria şi Ucraina, precum şi despre securitatea cibernetică şi problemele din domeniul nuclear.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici