MONITORUL APĂRĂRII | "Se întâmplă accidente". Kremlinul rupe tăcerea după explozia rachetei nucleare din Arhanghelsk

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, marţi, că, în pofida accidentului de tip nuclear din regiunea arctică, Rusia va continua eforturile de înarmare, subliniind că evoluţiile tehnologice sunt "cu mult înaintea nivelului din alte ţări".

7110 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | "Se întâmplă accidente". Kremlinul rupe tăcerea după explozia rachetei nucleare din Arhanghelsk

„Se mai întâmplă şi accidente”. Kremlinul rupe tăcerea după explozia rachetei nucleare din Arhanghelsk

"Din nefericire, se întâmplă accidente. Sunt tragedii. Dar, în acest caz particular, este important să ne amintim de eroii care şi-au pierdut vieţile în acest accident", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de CNN.

Eforturile Rusiei de a dezvolta tehnologii militare de acest tip rămân "considerabil cu mult înaintea nivelului din alte ţări", a subliniat Dmitri Peskov.

Întrebat despre poziţia preşedintelui american, Donald Trump, care a afirmat că Statele Unite "învaţă multe de pe urma eşecului care a condus de explozia rachetei" în Rusia şi că Washingtonul are tehnologii similare, dar mai avansate, Dmitri Peskov a precizat: "Ar fi ciudat ca o ţară, o superputere care alocă mai multe fonduri pentru apărare decât restul statelor din lume să nu fie implicată în astfel de proiecte. De aceea, aceasta nu este o informaţie nouă".

Rugat să comenteze informaţiile despre efectele nocive ale accidentului nuclear asupra populaţiei, Peskov a declarat: "Nu am nimic de adăugat în afară de ce am spus. Vă pot asigura că într-o astfel de situaţie toate agenţiile competente fac totul pentru a garanta că este asigurată securitatea cetăţenilor Federaţiei Ruse".

Agenţia nucleară din Rusia (Rosatom) a confirmat, luni, că explozia accidentală din zona arctică s-a produs în timpul testării unor noi tipuri de "armament", subliniind că proiectele militare vor continua. În cursul ceremoniei în memoria specialiştilor care au murit în accident, directorul Rosatom, Aleksei Lihatcev, a declarat că explozia s-a produs în timpul testării unor noi "tipuri de armament". "Eforturile pentru fabricarea unor noi tipuri de arme vor continua până la capăt. Îndeplinim datoriile încredinţate de patrie. Apărarea ţării va fi asigurată", a adăugat Aleksei Lihatcev.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
rusia,
nuclear,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici