MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite retrag sisteme antibalistice din Orientul Mijlociu, pentru a se concentra pe contracararea Rusiei şi Chinei

Departamentul american al Apărării va transfera sisteme antibalistice din mai multe ţări situate în Orientul Mijlociu, o decizie care va lăsa aliaţi ai Statelor Unite cu mai puţine capabilităţi defensive pe fondul tensiunilor dintre Administraţia Donald Trump şi Iran, informează Wall Street Journal.

2560 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Statele Unite retrag sisteme antibalistice din Orientul Mijlociu, pentru a se concentra pe contracararea Rusiei şi Chinei

Statele Unite retrag sisteme antibalistice din Orientul Mijlociu,pentru a se concentra pe contracararea Rusiei, Chinei

Secretarul american al Apărării, James Mattis, a decis retragerea sistemelor Patriot instalate în Iordania, Kuwait şi Bahrain, în cadrul unui plan de realiniere a capabilităţilor militare cu obiectivul contracarării ameninţărilor reprezentate de China şi Rusia, afirmă oficiali militari americani de rang înalt. Sistemele vor fi retrase în luna octombrie, precizează oficialii citaţi.

Decizia riscă să diminueze capacităţile de apărare ale unor aliaţi ai Statelor Unite, în contextul amplificării tensiunilor dintre Casa Albă şi regimul islamist de la Teheran.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul.

În discursul rostit marţi la Adunarea Generală ONU, Donald Trump a acuzat Iranul de activităţi periculoase în Orientul Mijlociu şi a condamnat din nou Acordul nuclear. "Iranul are o agendă criminală. Liderii iranieni nu îşi respectă vecinii, nu respectă frontierele şi drepturile suverane ale naţiunilor", a afirmat Trump.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici