MONITORUL APĂRĂRII | Vladimir Putin: Rusia va continua consolidarea capacităţilor militare, pentru apărarea suveranităţii

Rusia va continua consolidarea efectivelor militare pentru apărarea propriei suveranităţi şi a aliaţilor, a avertizat vineri preşedintele Vladimir Putin, cu ocazia exerciţiului militar Vostok 2018.

3061 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Vladimir Putin: Rusia va continua consolidarea capacităţilor militare, pentru apărarea suveranităţii

Vladimir Putin: Rusia va continua consolidarea capacităţilor militare, pentru apărarea suveranităţii

"Este datoria noastră faţă de ţară şi patrie să fim pregătiţi pentru apărarea suveranităţii, securităţii şi intereselor naţionale şi, dacă este necesar, să oferim susţinere aliaţilor", a declarat Vladimir Putin, prezent la Vostok 2018, cel mai mare exerciţiu militar efectuat de Rusia după încheierea Războiului Rece.

"Prin urmare, vom continua consolidarea forţelor armate, le vom echipa cu cele mai noi arme şi tehnologii şi vom dezvolta cooperarea militară internaţională", a adăugat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin afirmă că Rusia este o naţiune care vrea pace şi nu are planuri agresive. "Rusia este o ţară iubitoare de pace. Nu avem şi nu putem avea planuri agresive. Politica noastră externă vizează cooperarea constructivă cu toate ţările interesate de acest lucru", a subliniat Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

Principala etapă a Exerciţiului militar Vostok-2018, cel mai amplu efectuat de armata rusă în ultimele decenii, a avut loc în Poligonul Ţugol, situat în regiunea Trans-Baikal. Vostok-2018 este cel mai mare exerciţiu efectuat de armata rusă după anul 1981, atunci când 100.000 de militari au participat la manevre organizate de Uniunea Sovietică.

Exerciţiul Vostok-2018 se desfăşoară în perioada 11-17 septembrie sub comanda ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, în Extremul Orient rus şi în apropierea Oceanului Pacific. La manevre participă aproximativ 300.000 de militari, precum şi 1.000 de avioane, elicoptere şi drone, 36.000 de tancuri şi alte vehicule blindate, dar şi 80 de nave militare.

Demonstraţia de forţă include manevre comune cu armata chineză. China şi Rusia au mai efectuat manevre militare comune, dar nu de o asemenea amploare. Exerciţiul Vostok-2018 (Est-2018) semnalează intensificarea cooperării militare între Beijing şi Moscova, în contextul tensiunilor cu Occidentul.

Rusia şi China au o relaţie bazată pe încredere şi au abordări similare în probleme de securitate şi în combaterea protecţionismului comercial, au afirmat, în context, preşedinţii rus şi chinez, Vladimir Putin şi Xi Jinping.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici