Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, declară război împotriva noului coronavirus

  • Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat război noului tip de coronavirus.
  • A cerut suplimentarea numărului de paturi în spitale şi mai multe măşti.
  • Numărul persoanelor infectate a crescut cu 600.
1806 afișări
Imaginea articolului Moon Jae-in, preşedintele Coreei de Sud, declară război împotriva noului coronavirus

Sursa: Profimedia Images

Moon Jae-in şi-a cerut scuze pentru numărul limitat de măşti şi a promis că va acorda suport pentru micile afaceri afectate din cauza epidemiei, potrivit Reuters.

Noul tip de coronavirus, descoperit la sfârşitul anului trecut în China, a început să se răspândească rapid în Coreea de Sud printr-o grupare religioasă din oraşul Daegu.

Liderul Bisericii Shincheonji a lui Isus, care stă la baza declanşării epidemiei în Coreea de Sud, şi-a cerut scuze pentru rolul grupării sale în răspândirea noului tip de coronavirus.

La nivel mondial, bilanţul epidemic era, luni seara, de 90.160 de cazuri şi 3.079 de decese, în 73 de ţări şi teritorii, în principal în China.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că „virusul încă poate fi izolat", subliniind că nu este vorba despre o pandemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici