Moscova a publicat o listă cu oficiali americani vizaţi de sancţiuni

Rusia a publicat joi o listă cu oficiali americani vizaţi de sancţiuni, imediat după ce preşedintele american a anunţat noi sancţiuni şi a ameninţat că vizează economia rusă.

1546 afișări
Imaginea articolului Moscova a publicat o listă cu oficiali americani vizaţi de sancţiuni

Moscova a publicat o listă cu oficiali americani vizaţi de sancţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Să nu existe nicio îndoială, vom răspunde adecvat oricărei acţiuni ostile", avertizează Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

"Nu am încetat să avertizăm că recurgerea la sancţiuni are un dublu tăiş şi vor atinge Statele Unite ca un bumerang", a adăugat ministerul, apreciind că acest mod de a acţiona este "rău şi contraproductiv".

Lista rusească vizează nouă persoane, cărora le este interzisă, de-acum, intrarea în Rusia.

Pe ea se află numele a trei consilieri ai lui Barack Obama, şi anume Caroline Atkinson, Daniel Pfeiffer şi Benjamin Rhodes.

Liderul majorităţii democrate Harry Reid, preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor John Boehner, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din cadrul Senatului Robert Menendez şi senatorul conservator John McCain, senatoarea democrată Mary Landrieu şi senatorul Daniel Coats sunt vizaţi, de asemenea, de această măsură.

Lista a fost publicată imediat după ce Barack Obama a anunţat impunerea unor sancţiuni altor 20 de oficiali ruşi şi unei bănci, şi anume "Bank Rossiya".

Cu câteva ore mai înainte, Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) a ratificat tratatul de alipire a Crimeei la Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici