Moscova ameninţă că opreşte livrările de gaze către Ucraina la 1 ianuarie

Compania rusă de stat în domeniul gazelor, Gazprom, va opri livrările de gaze către Ucraina de la 1 ianuarie, dacă cele două ţări nu ajung la un acord până atunci pe tema unui nou contract, a declarat un purtător de cuvânt al societăţii, citat sâmbătă de agenţia rusă Interfax.

15 afișări
Imaginea articolului Moscova ameninţă că opreşte livrările de gaze către Ucraina la 1 ianuarie

Moscova ameninţă că opreşte livrările de gaze către Ucraina la 1 ianuarie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dorim să evităm un asemenea scenariu, dorim să ajungem la un acord înaintea noului an, dar înţelegeţi că nu putem livra gaze fără un contract", a declarat purtătorul de cuvânt Serghei Kuprianov, citat de Interfax.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, ceruse joi Ucrainei să ramburseze către Gazprom datoria evaluată de Moscova la 2,4 miliarde de dolari.

Ucraina depinde în mare măsură de Rusia pentru aprovizionările sale cu energie.

Un conflict serios în domeniul gazelor dintre cele două ţări a condus în ianuarie 2006 la o scurtă întrerupere a livrărilor către Europa, aproape tot gazul rusesc destinat Uniunii Europene tranzitând Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici