Moscova, anunţ triumfător: Mariupolul este al nostru

Ministrul rus al Apărării, Şoigu, a anunţat că Mariupol se află sub controlul Moscovei şi că va mai dura încă 3-4 zile pentru a finaliza operaţiunea împotriva rezistenţei baricadate în combinatul siderurgic.

9774 afișări
Imaginea articolului Moscova, anunţ triumfător: Mariupolul este al nostru

Serghei Şoigu

Potrivit Moscovei, 1.478 de luptători ucraineni s-au predat deja, dar peste 2.000 încă apără uzina Azovstal. Cu toate acestea, Putin a ordonat oprirea asaltului, pentru a salva vieţile soldaţilor ruşi.

Putin: „Cei care depun armele vor fi cruţaţi”.

4 autobuze cu civili au ieşit din oraşul asediat de săptămâni, în timp ce Moscova spune că a evacuat 142.000 de persoane.

Ofensiva rusă în estul Ucrainei continuă. Potrivit rapoartelor şefului administraţiei militare regionale Lugansk, Serhii Haidai, 80% din teritoriul republicii separatiste se află sub controlul Rusiei.

Potrivit informaţiilor britanice, bombardamentele ruseşti încearcă să distrugă apărarea antiaeriană ucraineană, pentru a oferi acoperire aeriană înaintării trupelor în Donbass.

Poliţia de la Kiev a denunţat descoperirea cadavrelor a 9 civili, unii „cu urme de tortură”, în Borodianka, oraş apropiat capitalei.

Altă groapă comună găsită la Mariupol

Primarul Mariupol, Vadim Boicenko, a declarat că o nouă groapă comună, de 30 de metri, a fost găsită lângă Mariupol.

„Cetăţenii noştri au raportat că lângă Manguş au săpat o groapă comună şi au adus cadavrele cu camioane”. Pe 9 aprilie, Lyudmila Denisova, membru al comisiei pentru drepturile omului a Radei Supreme, Parlamentul ucrainean, a afirma: crematoriile mobile ruseşti din Mariupol sunt în plină funcţionare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici