Moscova anunţă că un atac cu rachete ucrainene a ucis 63 de soldaţi ruşi

Forţele ucrainene au tras rachete în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde erau staţionaţi soldaţi ruşi, ucigând 63 dintre ei, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării, citat de AP.

2591 afișări
Imaginea articolului Moscova anunţă că un atac cu rachete ucrainene a ucis 63 de soldaţi ruşi

Moscova anunţă că un atac cu rachete ucrainene a ucis 63 de soldaţi ruşi

Forţele ucrainene au tras şase rachete de la un sistem de lansare HIMARS, iar două dintre ele au fost doborâte, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării. Acesta nu a precizat când a avut loc atacul.

Lovitura, care a folosit o armă de precizie furnizată de SUA, a dus la un nou eşec pentru Rusia, care în ultimele luni s-a resimţit din cauza unei contraofensive ucrainene.

Armata ucraineană nu a confirmat în mod direct atacul, dar a părut să recunoască ceea ce pare a fi acelaşi atac pe care l-au raportat autorităţile ruse, notează AP.

Duminică, Direcţia de comunicare strategică a forţelor armate ucrainene a afirmat că aproximativ 400 de soldaţi ruşi mobilizaţi au fost ucişi într-o clădire a unei şcoli din Makiivka şi alţi aproximativ 300 au fost răniţi.

Comunicatul ruşilor a precizat că atacul a avut loc „în zona Makiivka”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici