Moscova avertizează NATO cu privire la reacţia faţă de conflictul din Georgia

Ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, a avertizat luni Alianţa Nord-Atlantică să nu aibă o reacţie "dezechilibrată" faţă de conflictul din Georgia, cu o zi înaintea reuniunii extraordinare programate la Bruxelles.

15 afișări
Imaginea articolului Moscova avertizează NATO cu privire la reacţia faţă de conflictul din Georgia

Moscova avertizează NATO cu privire la reacţia faţă de conflictul din Georgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom examina foarte atent decizia NATO şi, dacă nu va fi conformă cu realitatea, nu vom putea menţine calitatea cooperării", a declarat Rogozin într-o conferinţă de presă.

"Sperăm că va fi o reacţie echilibrată şi responsabilă", adaugă diplomatul rus.

"Nu vrem să auzim că preşedintele Mihail Saakaşvili este un sfânt", a precizat Rogozin, dând asigurări că liderul de la Tbilisi şi-a propus "distrugerea fizică a civililor", comparându-l cu Hitler, Mussolini, Stalin şi Saddam Hussein.

De altfel, Rogozin a anunţat că Moscova a decis să nu mai ceară convocarea rapidă a unei reuniuni extraordinare NATO - Rusia.

O asemenea reuniune, prevăzută săptămâna trecută, a fost anulată în ultimul moment, în condiţiile în care americanii nu au fost prezenţi la întâlnirea pregătitoare.

"Această reuniune nu mai este pertinentă", a spus Rogozin, regretând "atitudinea neconstructivă" a Statelor Unite.

Miniştrii de Externe ai NATO, care se vor reuni marţi la Bruxelles, urmează să reitereze susţinerea pentru integritatea teritorială a Georgiei şi să transmită un mesaj de solidaritate, a declarat purtătorul de cuvânt al Alianţei.

Rogozin a anunţat că va organiza imediat o conferinţă de presă la sediul NATO pentru a prezenta poziţia Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici