Moscova cataloghează drept periculoase interceptările avioanelor militare ruse deasupra Mării Negre

Rusia acuză Marea Britanie că a interceptat mai multe avioane militare ruse deasupra Mării Negre într-o manieră periculoasă cu scopul provocării Moscovei, a transmis Ambasada Rusiei la Londra, după ce aviaţia britanică a anunţat că săptămâna trecută au avut loc două astfel de incidente.

3428 afișări
Imaginea articolului Moscova cataloghează drept periculoase interceptările avioanelor militare ruse deasupra Mării Negre

Moscova cataloghează drept periculoase interceptările avioanelor militare ruse deasupra Mării Negre

"... Ce fel de ameninţare pentru Marea Britanie sau chiar pentru aliaţii săi o constituie în mod ipotetic un avion de patrulare rus, care zboară în apropiere de litoralul propriu al Rusiei, la peste 2.000 de kilometri (1242,74 de mile) de Insulele Britanice", se afirmă într-un comunicat al ambasadei Rusiei de la Londra, potrivit agenţiei Reuters.

"În loc să consolideze securitatea cuiva, autorităţile britanice folosesc o astfel de prezenţă militară (în zona Mării Negre) pentru acţiuni provocatoare. Nu doar prin declaraţii verbale, regretabile aşa cum sunt, dar şi în termeni militari reali, lucru care este pur şi simplu periculos", se mai arată în comunicat.

Reacţia Ambasadei Rusiei vine după ce autorităţile militare de la Londra au anunţat că avioane britanice de vânătoare de tip Typhoon decolate de la baza Mihail Kogălniceanu din România au interceptat miercuri două aeronave ruse de vânătoare şi bombardament, iar vineri un avion rus de patrulare maritimă. Londra a precizat că aeronavele se îndreptau spre spaţiul aerian NATO.

Ministerele de Externe şi Apărării de la Londra au refuzat să comenteze acuzaţiile lansate de Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici