Moscova înecată în fum: Peste 52.000 de ha de pădure şi vegetaţie din Rusia, afectate de incendii

Incendiile de pădure şi vegetaţie din Rusia afectează peste 52.000 de hectare, anunţă Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă de la Moscova, citat de pagina online a Itar-Tass.

97 afișări
Imaginea articolului Moscova înecată în fum: Peste 52.000 de ha de pădure şi vegetaţie din Rusia, afectate de incendii

Moscova înecată în fum: Peste 52.000 de ha de pădure şi vegetaţie din Rusia, afectate de incendii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ultimele 24 de ore, 374 de noi focare de incendii au fost semnalate în regiuni din Rusia, iar 294 au fost stinse", comunică Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, 58 de incendii de vegetaţie au izbucnit în ultimele 24 de ore la Moscova, creând nori uriaşi de fum care acoperă cerul capitalei ruse.

Incendii de vegetaţie se înregistrează şi în zonele Şatura, Iegorievsk, Noginsk şi Pavlovski Posad.

Numeroase avioane speciale participă la operaţiunile de stingere a incendiilor.

Un expert de la Centrul de Monitorizare Ecologică, Aleksei Popikov, afirmă că poluarea aerului în zona Moscovei a atins un nivel maxim în ultimele săptămâni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici