Moscova: Mai multe ţări UE doresc să discute cu Rusia cu privire la situaţia refugiaţilor sirieni

O serie de ţări europene, în mod special Bulgaria, Sloveni şi Cehia, se declară dispuse să participe la potenţiale discuţii între Rusia şi Uniunea Europeană în ceea ce priveşte situaţia refugiaţilor sirieni, a declarat un oficial din cadrul Ministerului de Externe de la Moscova.

399 afișări
Imaginea articolului Moscova: Mai multe ţări UE doresc să discute cu Rusia cu privire la situaţia refugiaţilor sirieni

Moscova: Mai multe ţări UE doresc să discute cu Rusia cu privire la situaţia refugiaţilor sirieni

"Sofia pare interesată de reîntoarcerea refugiaţilor sirieni în Siria în mod exclusiv voluntar", a declarat oficialul rus Nikolai Burtsev, adăugând că bulgarii au indicat clar "că ar vrea să se alăture potenţialelor consultări pe această temă între Rusia şi Uniunea Europeană".

Burtsev a mai precizat că Bulgaria găzduieşte până la 180 de cetăţeni sirieni, potrivit agenţiei Tass.

Oficialul rus a mai adăugat că şi Slovenia ar fi dispusă să se alăture consultărilor multilaterale în această privinţă.

Cehia s-a declarat dispusă în principiu că coopereze cu alte state pentru a oferi ajutor umanitar Siriei, a mai explicat Nikolai Burtsev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici