Moscova nu se opune exprimării poziţiei civice, dar avertizează că provocările sunt periculoase

Moscova nu are nimic împotriva mitingurilor în care oamenii îşi exprimă poziţia civică, dar avertizează că provocările în astfel de situaţii sunt periculoase, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează site-ul agenţiei Tass.

376 afișări
Imaginea articolului Moscova nu se opune exprimării poziţiei civice, dar avertizează că provocările sunt periculoase

Moscova nu se opune exprimării poziţiei civice, dar avertizează că provocările sunt periculoase

"Organizarea unor astfel de evenimente (mitinguri) într-un cadru convenit, aşa cum prevede legea, nu reprezintă nicio ameninţare pentru nimeni. Dar provocările sunt periculoase. Diferite mitinguri au avut loc în multe oraşe ruseşti. Acestea au fost organizate într-un mod organizat şi paşnic, dacă au avut loc în conformitate cu regulile, în locurile şi în timpul stabilit. În unele oraşe, inclusiv în Moscova, au apărut provocări, după cum au avertizat autorităţile locale. În afară de mitingul autorizat de pe bulevardul Saharov, unde nu au existat probleme, au mai apărut provocări", a spus Peskov.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei a mai precizat că în astfel de cazuri "organele de aplicare a legii au făcut tot posibilul pentru a asigura ordinea".

Poliţia rusă a reţinut, luni, peste 700 de persoane care au participat la demonstraţii anticorupţie în oraşele Sankt Petersburg şi Moscova. Aproximativ 4.500 de persoane au participat la protestul neautorizat din centrul Moscovei, iar la Sankt Petersburg s-au strâns aproape 3.500 de oameni. Unii dintre aceştia au afişat pancarte împotriva regimului de la Kremlin.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au condamnat acţiunile autorităţilor ruse împotriva protestatarilor anticorupţie şi au cerut regimului de la Moscova să elibereze demonstranţii paşnici reţinuţi în mai multe oraşe din ţară.

Dmitri Peskov a precizat că Rusia nu va ţine seama de cerinţele americanilor. "Nu suntem de acord că problema fost pusă în acest fel. Nu acestea sunt apelurile pe care ar trebui să le ascultăm", a mai spus Peskov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici