Motivul demisiei lui Igor Ivanov ar putea fi candidatura pentru preşedinţia Rusiei

Demisia lui Igor Ivanov de la conducerea Consiliului rus de Securitate ar putea avea legătură cu posibilitatea de a-i succeda în funcţie preşedintelui Vladimir Putin, al cărui mandat expiră în 2008, comentează cotidianul Novie Izvestia, citat de pagina electronică a RIA Novosti.

1 afișare
Imaginea articolului Motivul demisiei lui Igor Ivanov ar putea fi candidatura pentru preşedinţia Rusiei

Motivul demisiei lui Igor Ivanov ar putea fi candidatura pentru preşedinţia Rusiei

"Igor Ivanov şi-a prezentat demisia şi s-ar putea retrage din funcţie la sfârşitul lunii iulie", a confirmat un oficial de rang înalt de la Kremlin, sub protecţia anonimatului.

Deocamdată, demisia lui Ivanov nu a fost confirmată oficial, dar cotidianul Vedomosti a dezvăluit că secretarul Consiliului de Securitate ar putea deveni ambasador într-un stat european. O altă sursă susţine că Ivanov ar putea deveni membru al Academiei ruse, subliniind că există posibilitatea ca demisia lui să nu fie acceptată de Vladimir Putin.

Pe de altă parte, cotidianul Novie Izvestia a sugerat că Ivanov ar putea fi succesorul lui Vladimir Putin la preşedinţia Rusiei, în condiţiile în care mandatul actualului lider de la Kremlin se apropie de final.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici