Motivul pentru care autorităţile din China au ordonat distrugerea a 30.000 de hărţi destinate exportului

Autorităţile din China au ordonat distrugerea a aproape 30.000 de hărţi care conţin graniţe nerecunoscute de către puterea de la Beijing, relatează Newsweek.com.

4768 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care autorităţile din China au ordonat distrugerea a 30.000 de hărţi destinate exportului

Motivul pentru care autorităţile din China au ordonat distrugerea a 30.000 de hărţi destinate exportului

Un număr de 803 cutii care conţineau cele aproximativ 30.000 de hărţi „problematice” au fost confiscate şi trecute printr-un aparat de distrus documente, au anunţat oficiali din provincia Shandong.

Autorităţile au argumentat această operaţiune prin faptul că lotul de hărţi conţinea „erori de marcare a frontierelor”, conform Departamentul de Informaţii Geografice din cadrul Ministerului chinez al Resurselor Naturale.

China este implicată într-o serie de dispute teritoriale, în special cu India şi Taiwan.

Hărţile fuseseră fabricate în China, dar erau destinate exportului. Principala problemă legată de aspectul frontalier ar fi vizat Taiwanul şi statul indian Arunachal Pradesh (revendicat de Beijing sub denumirea Tibetul de Sud), care nu erau prezentate ca parte integrantă din teritoriul Chinei, subliniază NDTV. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici