Muammar Kadhafi le cere susţinătorilor săi să elibereze oraşele controlate de insurgenţi

Liderul libian, Muammar Kadhafi, le-a cerut din nou duminică susţinătorilor săi "să meargă cu milioanele" pentru a elibera oraşele distruse de insurgenţi şi să pună capăt "mascaradei" conflictului izbucnit în februarie.

207 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi le cere susţinătorilor săi să elibereze oraşele controlate de insurgenţi

Muammar Kadhafi le cere susţinătorilor săi să elibereze oraşele controlate de insurgenţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să punem capăt acestei mascarade. Trebuie să mergeţi cu milioanele pentru a elibera oraşele distruse" de rebeliune, a declarat Kadhafi, într-un mesaj audio difuzat de televiziunea libiană.

El i-a descris pe insurgenţi drept "agenţi, trădători şi şobolani (...) care profanează moscheile".

"Aceşti ticăloşi intră în moschei pentru a striga Allah Akbar (...) Sunt pe cale să profaneze moscheile", a insistat Kadhafi, afirmând că rebelii sunt "agenţi ai (preşedintelui francez, Nicolas) Sarkozy, care vor să ia petrolul libian".

"Pentru a reuşi în viitoarele alegeri, va spune poporului său: iată, vă ofer petrolul libian şi aceasta se realizează cu ajutorul trădătorilor", a mai spus el.

"Însă poporul libian nu va permite Franţei să-i ia petrolul şi nu va lăsa Libia trădătorilor", a adăugat Kadhafi. "Tinerii din Tripoli îmbrăţişează fotografia mea. Îşi iubesc liderul şi mă consideră tatăl lor", a mai spus el, într-un moment în care televiziunea de stat difuza imagini din Piaţa verde din centrul capitalei, unde se adunaseră câteva zeci de susţinători ai liderului libian.

Sâmbătă seară, în mai multe cartiere din Tripoli au avut loc confruntări, iar în cursul nopţii au fost auzite tiruri sporadice şi mai multe explozii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici