Muammar Kadhafi nu intenţionează să se retragă total în cazul unui nou regim, susţine fiul acestuia

Muammar Kadhafi va fi "părintele" sfătuitor al oricărui nou regim libian, susţine unul dintre fiii acestuia, care consideră că violenţele cu care se confruntă ţara în prezent reprezintă un "cutremur pozitiv" care va pava calea către reformele necesare, relatează Financial Times.

22 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi nu intenţionează să se retragă total în cazul unui nou regim, susţine fiul acestuia

Muammar Kadhafi nu intenţionează să se retragă total în cazul unui nou regim, susţine fiul acestuia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Saadi Kadhafi, care a acceptat să ofere un interviu prin telefon cotidianului britanic, 85 la sută din ţară este în prezent "foarte calmă şi foarte sigură". "Acum este ora 14.00 în Tripoli şi este foarte calm şi linişte - 50 sau 60 la sută dintre cetăţeni lucrează normal", a declarat fostul fotbalist.

Părând relaxat şi nu un membru al unei familii conducătoare care se aşteaptă să fie înlăturată în viitorul apropiat, Saadi Kadhafi a dezvăluit că fratele său, Seif al-Islam, lucrează la o nouă Constituţie şi va face un anunţ în legătură cu aceasta în curând. El a precizat, de asemenea, că tatăl său se pregăteşte să lucreze cu orice nou regim. "Tata va fi un părinte care sfătuieşte", a declarat el.

El nu a oferit informaţii despre starea industriei de hidrocarburi a Libiei, dar a declarat că armata va fi trimisă pentru a păzi facilităţile, dacă va fi necesar. Întrebat în legătură cu diplomaţii care demisionează din funcţii în lumea întreagă, el a declarat: "Nu îmi pasă de aceşti indivizi. Diplomaţia mea este să fiu onest şi să spun adevărul".

El a recunoscut că au fost folosite nave şi avioane pentru bombardarea depozitelor de muniţie din apropiere de Benghazi, în estul ţării, dar a subliniat că acestea erau departe de zonele populate. El a încercat să justifice această măsură prin faptul că Al-Qaida a profitat de "haos" pentru a prelua controlul regiunilor estice de la protestatarii legitimi şi monarhişti.

Ca şi tatăl şi fratele său la începutul săptămânii, Kadhafi a insistat că mulţi protestatari au luat droguri "foarte puternice", cum ar fi amfetamine sau ecstasy.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici