Muammar Kadhafi recunoaşte că este "pus cu spatele la zid" dar susţine că bătălia va continua

Colonelul Muammar Kadhafi a afirmat miercuri seara că este "pus cu spatele la zid" dar că nu se teme de moarte şi că bătălia împotriva Occidentului "cruciat" va continua "până pe lumea celalată", într-un mesaj sonor difuzat de televiziunea libiană.

305 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi recunoaşte că este "pus cu spatele la zid" dar susţine că bătălia va continua

Muammar Kadhafi recunoaşte că este "pus cu spatele la zid" dar susţine că bătălia va continua (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom rezista şi bătălia va continua până pe lumea cealaltă, până când veţi fi terminaţi. Dar noi nu vom termina", a declarat Kadhafi într-un omagiu adus compatriotului său Khouildi Hmidi, a cărui familie a fost ucisă luni în urma unor raiduri NATO asupra locuinţei sale.

"Nu mai există niciun acord între noi după ce ne-aţi ucis copiii şi nepoţii (...) Suntem cu spatele la zid. Voi (Occidentul) vă puteţi întoarce acasă", a declarat el.

"Nu ne este teamă. Nu încercăm să supravieţuim sau să ne salvăm", a precizat el, denunţând o cruciadă lansată împotriva unei ţări musulmane, vizând civili şi copii.

Luni, NATO a desfăşurat un raid aerian la Sorman, la 70 de kilometri vest de Tripoli, vizând reşedinţia lui Khouildi Hmidi, un om politic influent şi vechi tovarăş al liderului Muammar Kadhafi, provocând moartea a 15 persoane, potrivit autorităţilor.

Mai mulţi membri ai familiei lui Hmidi au murit în urma acestui raid, între care trei copii.

NATO a recunoscut că a desfăşurat un "raid de precizie" care a vizat un "centru de comandament şi control de înalt nivel".

"Cu ce drept vizaţi oamenii politici şi familiile lor?", a denunţat colonelul Kadhafi, cu vocea gravă.

El a afirmat că biroul lui Hmidi din Tripoli a fost bombardat de patru ori.

"Îl caută pentru că este un erou. Când nu l-au găsit în birou, au vrut să îl ucidă în casă", a declarat el.

El a cerut ONU să trimită anchetatori la reşedinţa bombardată a lui Hmidi pentru a verifica dacă este vorba despre un loc civil şi nu militar, aşa cum susţine NATO.

El a promis, între altele, să construiască un monument, "cel mai înalt din Africa de Nord", în memoria lui Khaleda, în vârstă de patru ani, nepoata lui Hmidi, ucisă în raid, potrivit autorităţilor de la Tripoli.

"Vom rămâne, vom rezista şi nu ne vom supune. Loviţi cu rachete voastre doi, trei, zece sau 100 de ani", a declarat colonelul Kadhafi.

"Cinste familiei Hmidi şi glorie nouă", a conchis el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici