"Multe dictaturi au încercat să facă astfel de lucruri". Critici dure ale Papei Francisc la adresa Comisiei Europeane, după apariţia ghidului care cerea înlocuirea unor termeni precum "Crăciun" şi "creştin"

  • Comentariile Papei vin după ce recent Comisia Europeană a publicat un ghid menit să se asigure că niciun european "nu se simte exclus" de comunicatele UE.
  • "Democraţia este slăbită atunci când valorile naţionale sunt sacrificate, sunt diluate către un imperiu, un fel de guvern supranaţional", a adăugat el.
  • Papa a acuzat de mult timp instituţiile UE că uneori pierd din vedere pilonii lor fondatori: umanitatea, solidaritatea şi deschiderea către lume.
15550 afișări
Imaginea articolului "Multe dictaturi au încercat să facă astfel de lucruri". Critici dure ale Papei Francisc la adresa Comisiei Europeane, după apariţia ghidului care cerea înlocuirea unor termeni precum "Crăciun" şi "creştin"

"Multe dictaturi au încercat să facă astfel de lucruri". Critici dure ale Papei Francisc la adresa Comisiei Europeane, după apariţia ghidului care cerea înlocuirea unor termeni precum "Crăciun" şi "creştin"

Papa Francisc a criticat eforturile Comisiei Europene de a face comunicările oficiale mai incluzive, comparând ghidurile recent retrase, ce vizau înlocuirea unor termeni precum "Crăciun" şi "creştin" cu acţiunile dictatoriale din trecut.

"În istorie, multe, multe dictaturi au încercat să facă astfel de lucruri. Gândiţi-vă la Napoleon... gândiţi-vă la dictatura nazistă, la cea comunistă", a declarat luni suveranul, în vârstă de 84 de ani, în faţa reporterilor.

Comentariile papei vin după ce, recent, Comisia Europeană a publicat un ghid de 30 de pagini care oferă direcţii astfel încât niciun european să nu se simtă exclus din comunicările UE. Ghidul, care a fost retras ulterior, a fost aspru criticat deoarece sugera ca angajaţii "să evite să presupună că toată lumea este creştină" şi sărbătoreşte Crăciunul.

Suveranul Pontif a îndemnat UE să reflecteze asupra idealurilor fondatorilor săi. Bruxelles-ul trebuie "să fie atent să nu ia calea colonizării ideologice, care ar putea sfârşi prin a diviza ţările şi ar face ca Uniunea Europeană să eşueze", a spus Francisc.

"Uniunea Europeană trebuie să respecte structura internă a fiecărei ţări, varietatea sa şi să nu încerce să le uniformizeze", a mai precizat Papa Francisc.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici