Muntele Rushmore, folosit pentru un protest al Greenpeace - VIDEO

Militanţi ai organizaţiei Greenpeace au fost arestaţi miercuri după ce au afişat o pancartă prin care i se solicita preşedintelui Barack Obama să facă mai mult pentru protecţia mediului, lângă imaginea lui Abraham Lincoln gravată pe Muntele Rushmore, în South Dakota.

382 afișări
Imaginea articolului Muntele Rushmore, folosit pentru un protest al Greenpeace - VIDEO

Muntele Rushmore, folosit pentru un protest al Greenpeace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Arestările au fost anunţate de poliţia locală şi confirmate de Greenpeace.

Asociaţia ecologistă, care realizează frecvent acţiuni spectaculoase, a pus pe Internet o înregistrare video cu pancarta fluturând în bătaia vântului, chiar lângă faţa preşedintelui Lincoln. Pe ea se poate citi "America respectă persoanele de acţiune, şi nu politicienii: Opriţi schimbarea climatică". Sub mesaj, un portret în mod intenţionat neterminat al lui Barack Obama era abia vizibil din cauza rafalelor de vânt care ridicau pancarta.

"Dacă preşedintele Obama vrea să-şi ocupe locul lângă adevăraţi lideri ai acestei ţări, el trebuie să aibă curajul (de a pune capăt încălzirii climatice). Realitatea ştiinţifică, mai mult decât oportunismul politic trebuie, să ghideze acţiunea sa", a explicat Carroll Muffet, adjunctul responsabilului cu campaniile Greenpeace în Statele Unite, într-un comunicat.

Acţiunea intervine în momentul în care preşedintele american participă la summitul G8 din Italia.

Miercuri, G8 s-a angajat asupra unei reduceri cu jumătate a emisiilor mondiale de gaze cu efect de seră până în 2050 şi cu 80 la sută sau mai mult pentru ţările industrializate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici