Musk vine în ajutorul autorităţilor din Tonga

  • Conexiunea cu arhipelagul îndepărtat a fost întreruptă mai multe zile deoarece exploziile au întrerupt singurul cablu maritim cu fibră optică care aducea internetul pe insulă.
  • Acum, Elon Musk vrea să ajute la restabilirea conexiunii de internet din Tonga prin înfiinţarea unei staţii Starlink.
520 afișări
Imaginea articolului Musk vine în ajutorul autorităţilor din Tonga

Internetul prin satelit a lui Elon Musk ajută la restabilirea conectivităţii cu insula Tonga din Pacific, potrivit unui oficial din Fiji, lucrările de înfiinţare a unei staţii de intrare fiind în desfăşurare.

Singura legătură din fibră optică de internet ce leagă Tonga de restul lumii a fost întreruptă de o erupţie vulcanică pe 15 ianuarie, de atunci populaţia având accesul doar la o conexiune limitată.

„O echipă SpaceX se află acum în Fiji şi înfiinţează o staţie de intrare Starlink pentru a reconecta Tonga la lume”, a declarat procurorul general al Fiji, Aiyaz Sayed-Khaiyum, pe Twitter.

Starlink este o divizie a companiei aerospaţiale SpaceX deţinută de Musk, acesta anunţând încă din luna ianuarie că îşi doreşte să ajute autorităţile din Tonga.

Erupţia vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha'apai a declanşat un tsunami care a distrus zeci de sate, inclusive capitala naţiunii, acolo unde locuiesc aproximativ 105.000 de oameni, fiind acoperită complet de cenuşă.

Durata lucrărilor SpaceX nu este clară, deşi Fijian Broadcasting Corporation, citând Sayed-Khaiyum, a declarat că inginerii vor opera o staţie terestră în Fiji timp de şase luni, notează Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici