Nancy Pelosi anunţă că Donald Trump va fi pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor / Reacţia Casei Albe

Camera Reprezentanţilor din SUA va elabora articolele pentru inculparea preşedintelui Donald Trump în cadrul procedurii parlamentare pentru eventuala demitere, a anunţat joi Nancy Pelosi.

3370 afișări
Imaginea articolului Nancy Pelosi anunţă că Donald Trump va fi pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor / Reacţia Casei Albe

Nancy Pelosi: Camera Reprezentanţilor va elabora articolele pentru inculparea lui Donald Trump

"Cer astăzi continuarea procedurilor prin iniţierea elaborării articolelor de inculpare în vederea demiterii", a declarat Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, citată de CNN şi de Associated Press.

"Miza este democraţia noastră. Preşedintele nu ne oferă altă opţiune decât să acţionăm. Acţiunile preşedintelui au încălcat grav Constituţia", a acuzat Nancy Pelosi.

Camera Reprezentanţilor poate decide cu majoritate simplă suspendarea din funcţie a preşedintelui Donald Trump prin aprobarea articolelor de inculpare. După suspendare, ar urma un proces judiciar în Senatul SUA, care va stabili prin majoritate de două-treimi dacă preşedintele SUA este sau nu vinovat. În cazul în care se va decide că este vinovat, va fi demis din funcţie.

Comisia pentru Informaţii a Camerei Reprezentanţilor a anunţat, marţi seară, că există dovezi referitoare la nereguli comise de preşedintele Donald Trump, conform unui raport elaborat în cadrul anchetei care ar putea conduce la procedura demiterii. "Preşedintele a recurs la acţiuni care să îi ofere beneficii pentru realegerea în funcţie, pentru afectarea perspectivelor electorale ale unui rival politic şi pentru influenţarea scrutinului prezidenţial în avantajul său. Prin aceste acţiuni, preşedintele a plasat interesele personale şi politice deasupra intereselor naţionale ale Statelor Unite, a încercat să submineze integritatea procesului electoral prezidenţial şi a periclitat siguranţa naţională a SUA", precizează raportul.

Congresmanii democraţi denunţă lipsa de cooperare a lui Donald Trump în anchetă. "Într-adevăr, ar fi greu să ne imaginăm un caz mai puternic sau mai complet de obstrucţionare decât cel demonstrat de preşedinte de la iniţierea anchetei", se arată în raport.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Casa Albă aşteaptă un "proces corect" împotriva lui Donald Trump în Senatul SUA

Preşedinţia SUA a anunţat, joi, că aşteaptă un "proces corect" împotriva preşedintelui Donald Trump în Senat, subliniind că politicienilor "democraţi ar trebui să le fie ruşine".

"Preşedintelui (Camerei Reprezentanţilor) Nancy Pelosi şi democraţilor ar trebui să le fie ruşine. Donald Trump nu a făcut nimic altceva decât să conducă ţara, având drept rezultat creşterea economică exponenţială, mai multe locuri de muncă şi o armată mai puternică, pentru a menţiona doar câteva dintre succesele majore. Aşteptăm un proces corect în Senat", a declarat Stephanie Grisham, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici