Narendra Modi pledează pentru dialog între Rusia şi Ucraina. Scholz cere Rusiei să oprească războiul

Premierul Indiei, Narendra Modi, a pledat în cursul unei vizite la Berlin pentru "dialog" în scopul opririi războiului din Ucraina, fără însă a condamna intervenţia militară rusă, în timp ce cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut retragerea trupelor ruse.

835 afișări
Imaginea articolului Narendra Modi pledează pentru dialog între Rusia şi Ucraina. Scholz cere Rusiei să oprească războiul

Narendra Modi pledează pentru dialog între Rusia şi Ucraina. Scholz cere Rusiei să oprească războiul

"Încă de la începutul crizei din Ucraina, noi am cerut imediat încetarea confruntărilor şi am subliniat că dialogul este singura modalitate de soluţionare a conflictului", a declarat Narendra Modi într-o conferinţă de presă organizată împreună cu Olaf Scholz.

"Noi credem că nicio parte nu poate ieşi victorioasă din acest război, toată lumea va suferi pierderi, de aceea noi suntem în favoarea păcii", a subliniat Narendra Modi, potrivit cotidianului Le Figaro.

La rândul său, cancelarul german, Olaf Scholz, a cerut Rusiei "să retragă trupele din Ucraina", subliniind că "frontierele nu trebuie schimbate prin folosirea forţei".

Preşedintele rus, Vladimir Putin, trebuie să oprească "crimele". "Este important să realizăm un viitor mai bun împreună, nu prin războaie, ci prin dezvoltare economică, prin dezvoltarea comună", a insistat Olaf Scholz, citat de CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici