NASA a anunţat că SpaceX va asigura serviciile de logistică pentru staţia spaţială lunară Gateway

NASA a anunţat că SpaceX va asigura serviciile de logistică pentru staţia spaţială lunară, Lunar Gateway. Lunar, Gateway va fi construită începând din 2022 şi va fi folosită ca punct de staţionare pentru astronauţii care vor călători pe Lună.

722 afișări
Imaginea articolului NASA a anunţat că SpaceX va asigura serviciile de logistică pentru staţia spaţială lunară Gateway

NASA a anunţat că SpaceX va asigura serviciile de logistică pentru staţia spaţială lunară Gateway

Compania SpaceX, cu sediul în California, a obţinut contractul pentru serviciile de logistică aferente construirii Lunar Gateway, o staţie spaţială care va fi amplasată pe o orbită eliptică a Lunii, la distanţă de minimum 2.993 de kilometri de aceasta.

Construcţia avanpostului va debuta în anii 2022, au anunţat reprezentanţii NASA.

Lunar Gateway va fi folosită ca punct de staţionare pentru astronauţii care vor călători pe Lună, dar şi pentru misiunile pe alte corpuri din Sistemul nostru Solar.

Staţia face parte din programul Artemis, care are ca scop revenirea astronauţilor americani pe Lună până în 2024.

SpaceX se va ocupa de aprovizionarea avanpostului spaţial şi, potrivit contractului încheiat cu NASA, care se va ridica la aproximativ 7 miliarde de dolari, va gestiona două misiuni, pentru care vor fi folosite racheta Falcon Heavy şi o versiune a capsulei Dragon.

Din 2012, SpaceX se ocupă şi de aprovizonarea Staţiei Spaţiale internaţionale. De asemenea, compania lui Elon Musk a dezvoltat o versiune a capsulei Dragon care va transporta astronauţi americani pe ISS.

În viitor, există posibilitatea ca NASA să apeleze şi la alte companii pentru aprovizionarea Lunar Gateway, potrivit space.com.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici