NASA amână zborul pe Marte al elicopterului Ingenuity

NASA a amânat zborul pe Marte al elicopterului Ingenuity după ce un test al elicei s-a încheiat brusc, anunţă Business Insider.

627 afișări
Imaginea articolului NASA amână zborul pe Marte al elicopterului Ingenuity

Acesta a fost ultimul test major înainte de primul zbor al dronei, care iniţial era programat pentru începutul lunii şi care trebuia să fie primul zbor motorizat şi controlat pe o altă planetă. Zborul a fost reprogramat pentru miercuri.

Pentru testul de vineri, Ingenuity trebuia să îşi rotească elicile cu viteză maximă, în timp ce se afla pe sol. Cele două elici ar fi trebuit să se rotească în sensuri opuse cu mai mult de 2.500 de rotaţii pe minut - de aproximativ opt ori mai repede decât elicea unui elicopter pe Pământ.

Atmosfera pe Marte are doar 1% din densitatea atmosferei Pământului. Prin urmare, zborul lui Ingenuity este echivalent cu unul la o înălţime de trei ori mai mare decât cea a Everestului.

Testul a fost întrerupt brusc de un cronometru care a oprit secvenţa de comandă pentru fiecare etapă a testului. Oprirea a avut loc în timp ce secvenţa de comandă încerca să treacă computerul de zbor al elicopterului de la modul „pre-zbor” la modul „zbor”.

"Temporizatorul de supraveghere monitorizează secvenţa de comandă şi notifică sistemul cu privire la orice potenţiale probleme", spune anunţul NASA.

Nu este încă clar care a fost problema, dar NASA a spus că elicopterul este în regulă şi comunică cu controlorii misiunii de pe Pământ. Echipa elicopterului analizează datele din test pentru a diagnostica problema. NASA va trebui să reia testul de rotaţie înainte ca drona să poată zbura.

Pentru primul său zbor, Ingenuity ar trebui să se ridice în jur de 3 metri în aer, să plutească, apoi să coboare în siguranţă înapoi la sol. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici