NATO a decis cum va reacţiona, în cazul în care Rusia va folosi bombe atomice

Potrivit Financial Times, va exista un „răspuns convenţional” din partea NATO, dacă Moscova utilizează atacul nuclear.

16410 afișări
Imaginea articolului NATO a decis cum va reacţiona, în cazul în care Rusia va folosi bombe atomice

NATO a decis cum va reacţiona, în cazul în care Rusia va folosi bombe atomice

Ţările occidentale dezvoltă planuri în cazul în care Rusia foloseşte arme nucleare în Ucraina şi, cel mai probabil, răspunsul pare să fie folosirea armelor convenţionale, mai degrabă decât a armelor nucleare.

Dezvăluirea apariţine Financial Times, care citează cinci oficiali occidentali. Respectivii au vorbit sub condiţia anonimatului.
Două surse au declarat că un atac nuclear asupra Ucrainei este puţin probabil să provoace un răspuns speculos din partea Occidentului, dar au asigurat că va fi urmat de măsuri de răzbunare folosind arme convenţionale, pentru a „pedepsi Rusia”.

Trei dintre cele cinci surse au declarat că autorităţile unor ţări NATO şi-au comunicat în privat poziţia lor la Moscova, descriind amploarea reacţiei, în cazul în care Rusia foloseşte arme nucleare.

Ei consideră că ameninţarea cu represalii este cel mai bun mijloc de descurajare împotriva unui astfel de scenariu. „Am transmis un mesaj similar în privat”, a explicat o sursă americană.

Blinken: am avertizat Moscova despre consecinţele războiului nuclear

SUA folosesc intens şi căile oficiale. „Le-am spus ruşilor foarte clar, atât public, cât şi privat, să nu mai vorbească uşor despre armele nucleare”, a declarat secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în timpul transmisiunii CBS, confirmând ceea ce a declarat consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, anume faptul că au existat comunicări „la cel mai înalt nivel cu Kremlinul”.
„Este foarte important ca Moscova să ne asculte şi să ştie că consecinţele ar fi îngrozitoare”, a precizat Blinken.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici