NATO cere Rusiei să garanteze retragerea trupelor sale din Georgia

Statele membre NATO au cerut, marţi, Rusiei să respecte acordul de pace încheiat cu Georgia şi să îşi retragă trupele, dar au fost reticente în privinţa cererii Statelor Unite de limitare a relaţiilor cu Moscova.

45 afișări
Imaginea articolului NATO cere Rusiei să garanteze retragerea trupelor sale din Georgia

NATO cere Rusiei să garanteze retragerea trupelor sale din Georgia

Reuniunea de urgenţă a miniştrilor NATO de Externe a debutat la Bruxelles fără ca trupele ruse să se retragă în cursul nopţii de luni spre marţi, în pofida asigurărilor Moscovei că o retragere graduală este în desfăşurare.

Ministrul britanic de Externe, David Miliband, a declarat că prioritatea discuţiilor de la Bruxelles este sprijinirea Georgiei şi obţinerea unei garanţii că Rusia respectă prevederile acordului de încetare a focului mediat de Franţa.

"Rusia trebuie să îşi onoreze angajamentele asumate de preşedintele (Dmitri) Medvedev (...) Suntem absolut siguri că forţa nu poate reprezenta o bază pentru demarcarea noilor linii în jurul Rusiei", a declarat şeful diplomaţiei britanice.

El s-a arătat prudent însă în privinţa solicitării Statelor Unite de examinare a posibilităţii suspendării întâlnirilor regulate cu Rusia la nivel ministerial.

"Nu sunt printre cei care consideră că izolarea Rusiei este cel mai bun răspuns la comportamentul său. Cred că cel mai bun răspuns este un angajament ambiţios", a subliniat Miliband.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici